Mama si fiica - totul despre sex

Sfaturi pentru parinti
Mama si fiica  - totul despre sex

Sexul este un subiect pe care multi dintre noi evita sa il discute cu copiii lor, gandindu-se ca nu este nevoie sa atraga atentia asupra acestor gen de subiecte. Pentru unii parinti, insusi cuvantul sex mentionat in fata copiilor poate fi una dintre cele mai mari erori. Cultura si educatia ne-a invatat ca sexul este ceva rusinos, ceva tabu si mult prea intim pentru a discuta despre el. Aceste conceptii numite ce catre tineri drept "invechite" sunt cauzele deziluziilor in dragoste, sunt cauzele traumelor sau ale bolilor cu transmitere sexuala. Mai bine spus, aceste conceptii sunt cauzele unor frustrari majore in viata unui om.

Foarte multi parinti lasa pe mana internetului explicatiile de natura sexuala. Considera ca exista numeroase materiale la care tinerii au acces si care explica ceea ce ar trebui ei sa faca. Aceasta alegere este una dintre cele mai mari greseli deoarece tinerii isi cauta raspunsurile pe site-uri nepotrivite, unde sexul este prezentat intr-un mod vulgar si deloc apropiat de realitate. Fetele raman cu impresia ca trebuie sa fie sexy dorindu-si sa fie slabe si sa se imbrace provocator. Baietii invata ca fetele sunt bune doar pentru sex si uita de implicatiile sentimentelor intr-o relatie. Acestea sunt cauzele pentru care primele experiente de viata ale tinerilor sunt total esuate, lasand rani adanci, frustrari si complexe psihice. 

In ziua de astazi, foarte multe fete isi incep viata sexuala de la varste fragede, fara sa fie constiente de efectele actelor sale. Din dorinta de a se maturiza, de a fi sexy si de a atrage privirile barbatilor, tinerele sunt dispuse sa faca sex inainte de a se dezvolta corespunzator actului in sine.
Un rol extrem de important il ai tu, ca mama. Este o situatie putin dificila insa, daca-ti pasa de sanatatea fiicei tale, rebuie sa o inveti si sa-i explici cum stau lucrurile. Iata cateva sfaturi utile:


Sus
Prima pagina
Sanatate
Alimentatie
Psihologie
Sexualitate
Educatie
Timp liber
Moda
Prescolarul
Adolescentul
Pubertatea
Scolarul
Sfaturi pentru parinti